DigitaalinenMarkkinointistrategia

Google markkinointi ja laadukkaiden B2B liidien generointi!

Kokemus on osoittanut, että Google markkinointi on erinomainen työkalu targetoida minkä tahansa niche segmentin B2B päättäjiä kansainvälisesti. En kirjoita nyt markkinoinnin teoriasta, vaan päivittäisestä kokemuksesta.

Generoimme asiakkaillemme Google markkinoinnin avulla laadukkaita kansainvälisiä liidejä päivittäin. Mielenkiintoista on se, että siellä missä liidien arvo on suurin, siellä on myös tarjolla edullisinta Google markkinointia.

 

Miksi Google markkinointi toimii?

Google markkinointi toimii yksinkertaisesti siksi, että kun ihmisellä on ongelma, hän ottaa kännykän käteensä ja googlaa ongelmaansa vastausta. Kun olet oikeassa paikassa, oikeaan aikaan, voitat asiakkaan luottamuksen.

Kaikki B2B ostajat Googlaavat tietoa. Oli ala mikä tahansa.

Esimerkkinä hakusanoja kuten;

 • ”smoked meat wholesale” tai
 • ”smoked meat factory”

tai vähän erilaiset niche segmentit;

 • ”automated warehouse storage systems”
 • ”hotel room light design”

Kaikki edelliset ovat hakusanoja, joilla ihmiset Googlaavat ympäri maailmaa – joka ikinen kuukausi.

Suurella todennäköisyydellä mainituilla hakusanoilla googlaavat nimenomaan B2B niche segmentin edustajat.

Edelliset hakusanat ovat vain muutamia esimerkkejä juuri niistä hakusanoista, joilla B2B yritysten tulisi olla näkyvillä kansainvälisesti.

Pelkästään englanniksi erilaisia vastaavia B2B hakuja on kuukausittain satoja, jokaiselle niche -segmentille omansa. Ja kaikista Google hauista englanniksi tehdään vain 25% (kansainvälinen hakukoneoptimointi strategia).

Mikä parasta yhdelläkään edellä mainituista hakusanoista kukaan ei mainosta, eli mainostaminen on todella edullista.

 

Kaikista kansainvälisistä Google hauista englanniksi tehdään vain 25%. Mainostamisesta jopa 75% tehdään nimenomaan englanniksi

 

 

Google markkinointi: Display vs. Search

”Search”, eli hakusanamarkkinointi tarkoittaa siis mainoksia jotka näkyvät Googlen hakutuloksissa kun etsitään tietyillä hakusanoilla, eli esimerkiksi näin:

google markkinointi hakusana

Edellisessä kuvassa näkyvä mainos ei ehkä ole paras Google markkinoinnin esimerkki:  Kun joku etsitään ”kansainvälinen hakukoneoptimointi”, Fonectan mainos ei välttämättä ole kovin relevantti kyseiseen hakusanaan. Toisaalta tästä päästään tärkeään asiaan, eli hakusana strategiaan.

Hakusanastrategia on tärkeä osa Google markkinointia. Jos klikkaan ylläolevaa mainosta, Fonecta maksaa siitä Googlelle 6,00Eur. Todennäköisyys, että päädyn ostamaan Fonectalta kansainvälistä hakukoneoptimointia on todella pieni, sanoisin olematon. Eli mainos näkyy silloin kun sen ei pitäisi näkyä. Hakusanastrategia ei siis toimi.

Google ”Display” markkinointi.  Toisin sanoen Googlen yhteistyöverkoston kautta tapahtuva markkinointi toimii näyttämällä niin sanottuja bannereita tietylle kohderyhmälle, tietyillä verkkosivustoilla. Voit esimerksi näyttää rakennusyrityksen mainoksia ihmisille jotka käyvät rakennusmessujen verkkosivuilla. Tai CAD -ohjelmiston mainoksia arkkitehdeille Hampurissa ja Berliinissä.

 

Google markkinointi: Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi on periaatteessa ilmaista mainontaa, koska et maksa mitään klikkauksista. Periaatteessa, koska Googlen hakutulosten ensimmäiseksi pääseminen haluamillasi hakusanoilla vaatii aina sisällöntuotantoa ja yleensä myös hakukoneoptimointi työtä, joka ei sekään ole ilmaista.

Hakukoneoptimoinnissa on se hyvä puoli, että 65% liikenteestä menee nimenomaan linkkeihin jotka eivät ole mainoksia. Myöskin yleensä saavutettu Google ranking kestää vuosia, ja kerran saavutettuna, generoi siis liidejä vuodesta toiseen.

Hakukoneoptimoinnissa kyse on siis päästä mainosten alle ensimmäiselle paikalle, esimerkiksi näin:

kansainvälinen google markkinointi

 

Laadukkaita liidejä sinun yritykselle?

Monet B2B yritykset luottavat meille online liidin generointinsa. Suomessa ja kansainvälisesti.

Lähetä meille yrityksesi sähköposti osoite, me teemme sen perusteella pika-analyysin yrityksesi Google näkyvyydestä ja siitä miten voisimme tehdä verkkosivustasi kansainvälisen B2B liidigeneraattorin.

 

Tags: Digitaalinen, Markkinointi, strategia

Kiinnostuitko? Jätä soittopyyntö

  Vastaavat artikkelit
  Kansainvälinen hakukoneoptimointi: Vain 25% kaikista Google hauista tehdään englanniksi
  Miksi hakukoneoptimointi eli SEO on yritykselle niin tärkeää? (13 faktaa)
  Valikko
  × How can I help you?