DigitaalinenHakukoneoptimointiMarkkinointi

Google optimointi on myyjän tärkein työkalu! (kerron miksi)

Google on jollain tavalla mukana lähes jokaisessa ostoprosessissa. Jossain vaiheessa Googlataan ja etsitään tietoa, tai vertaillaan tuotteita. Google optimointi pitää huolen siitä että potentiaaliset asiakkaat löytävät yrityksesi verkkosivun silloin kun he etsivät tuotteita tai palveluita joita yrityksesi tarjoaa.

Google optimoinnin avulla potentiaalinen asiakas löytää sinut juuri silloin kun hän etsii ratkaisua ongelmaansa. Tarve on siis jo olemassa.

Perinteisellä markkinoinnilla tarkoitus on herättää potentiaalisen asiakkaan huomio keinolla millä hyvänsä.

Google optimointi saa aikaan sen, että asiakas löytää sinut juuri silloin hän tarvitsee tuotteitasi tai palveluitasi. Tämä on suurin syy siihen miksi Google optimointi on myyjän tärkein työkalu myynnin kasvattamiseen.

Mieti asiaa omasta näkökulmastasi: Ostatko pölynimurin kun joku tulee sitä ovelle myymään? Vai menetkö ensin Googlen ja etsit ”paras pölynimuri”, ”pölynimuri paras hinta-laatu suhde”, ”Pölynimuri alennus”, ja niin edelleen.

Entäs B2B ostaminen: Haluat myydä työkaluja rakennusalan ammattilaisille jotka ovat työmaalla saappaat mudassa, hermo kireellä. Soitatko heille että: ”Onko teillä työkalut kunnossa, meillä olisi nyt todella edullinen työkalukampanja, Suomalaista laatua”. 

Vai, juttelisitko vaihtoehtoisesti mielummin yrittäjän kanssa joka on todella kypsä kiinalaista ”laatua” tarjoaviin marketteihin, ja etsii Googlella: ”Laadukkaat työkalut”, tai ”ammattilaistyökalut”.

Google optimointi on se työkalu jolla myyjä tai asiantuntija saadaan juttelemaan potentiaalisten asiakkaiden kanssa. Sellaisten asiakkaiden jotka jo tarvitsevat apua,

Google optimointi vai hakukoneoptimointi

Jos kohdemarkkinasi ei ole Kiina eikä Venäjä, voidaan sanoa yksinkertaisesti Google optimointi. Youtube on Googlen jälkeen suurin hakukone, ja Google omistaa Youtuben, joten tuskin tarvitsee miettiä muuta.

Google optimoinnista puhutaan yleensä hakukoneoptimointina, mutta koska Googlen markkinaosuus on yli 90% hakukonemarkkinoista, yleensä tarkoitetaan nimenomaan Google optimointia.

Mitä Google optimointi sisältää?

Google optimointi on prosessi joka seuraa tyypillisesti seuraavia askeleita:

  1. Verkkosivun tekninen toteutus. Varmistetaan ettei ole teknisiä esteitä verkkosivun Google optimointiin
  2. Kilpailija-analyysi, hakusanatutkimus. Miten kilpailijat näkyvät? Millä hakusanoilla halutaan kilpailijoista ohi? Millä kielialueilla halutaan näkyvyyttä parantaa?
  3. Sisältöstrategia. Jotta uusilla hyvillä hakusanoilla päästään Googlen kärkisijoille, on tuotettava sisältöä.
  4. Olemassa olevan sisällön analysointi ja Google optimointi.

Käytännössä Google optimointi on hyvin analyyttistä työtä. Google optimoinnin ammattilainen analysoi lähinnä olemassa olevaa sisältöä liityen kyseiseen aiheeseen.

Hyvä sisältö nousee Google rankingissa korkealla. Google optimoinnin ammattilainen osaa sanoa hyvin tarkasti mikä on Googlen näkökulmasta hyvää sisältöä. Tehokas Google optimointi onkin myyjän, analyytikon ja sisällöntuottajan saumatonta yhteistyötä.

Tehokas Google optimointi on myyjän, Google analyytikon ja sisällöntuottajan saumatonta yhteistyötä.

Myyjän rooli: Asiakkaan ymmärtäminen. Prioriteettien määrittely.

Analyytikon rooli: Analyytikko kertoo mitä Googlella haetaan, kuinka paljon, ja kuinka vaikeaa on päästä etusivulle? Kilpailijoiden näkyminen, sisällön vertailu, yms. Sisältöstrategian tuottaminen.

Sisällöntuottajan rooli: Tuottaa kiinnostavaa sisältöä sisältöstrategian mukaisesti.

google optimointi

Kansainvälinen Google optimointi

Jos Google optimointi tehdään Suomeksi, löytävät verkkosivullesi tietysti asiakkaat jotka Googlaavat suomeksi.

Jos haluat myydä tuotteitasi kansainvälisille markkoinoille, on sivujen sisältö tietysti käännettävä ja optimoitava muille kielille. Englanti on yleisin kieli jolle verkkivut ensin käännetään ja se onkin yleensä järkevä tapa lähteä liikkeelle. Ei toki aina. Kaikista Google hauista globaalisti noin 25% tehdään englanniksi.

Amerikkalaiset yritykset ovat jo monta vuotta sitten ymmärtäneet hakukoneoptimoinnin merkityksen ja monella alalla englanniksi on täysin, tai lähes täysin mahdotonta päästä ohi yrityksistä jotka ovat panostaneet hakukoneoptimointiin ja sisällöntuotantoon satoja tuhansia tai miljoonia euroja.

Jos alallasi on kova kilpailu online näkyvyydessä englanniksi, Google optimointi kannattaa ehkä tehdä jollain muulla kielellä. Muita isoja kieliä ovat esimerkiksi Espanja, Ranska tai Saksa, joista jokaisella on helpompi päästä Googlen etusivulle kuin Englanniksi.

Jos alallasi on kova kilpailu online näkyvyydessä englanniksi, Google optimointi kannattaa ehkä tehdä jollain muulla kielellä

Google optimointi on markkinointia ja myyntiä

Google optimointi on oman kokemukseni mukaan tehokkainta mahdollista markkinointia. Google optimoinnilla ei tähdätä siihen että tuotemerkkisi näkyy mahdollisimman paljon, vaan siihen että sinut löytää juuri oikeat ihmiset, juuri oikealla hetkellä

Kun löydetään oikeat hakusanat, ja luodaan oikea sisältö, voidaan pelkästään hakukoneoptimoinnin avulla kerätä satoja tai jopa tuhansia potentiaalisia asiakkaita. Ja mikä parasta, sama saadaan jatkumaan kuukaudesta ja jopa vuodesta toiseen.

Koska kyse on myynnistä ja markkinoinnista, myöskin hakukoneoptimoinnin tekijän tulisi olla myynti ja markkinointi orientoitunut.

Hakukoneoptimointi ei ole missään nimessä pelkkästään teknistä tekemistä. Kuten aikaisemmin jo mainitsin Google optimointi on myyntiä, analytiikkaa sekä sisällöntuotantoa.

Google optimoinnin peruspilareita ovat:

  • Sivuston tekninen toteutus (Onko teknisesti kaikki kunnossa?)
  • Google näkymisen strategia (Millä hakusanoilla halutaan näkyä)
  • Sisällöntuotanto (Millaista sisältöä tuotetaan?)

Sivuston tekninen toteutus

Yleinen harhaluulo tuntuu olevan että Google optimointi on teknistä tekemistä. Työpaikkojen hakuilmoituksissa haetaan hakukoneoptimoinnin ammattilaista jolla on ohjelmointitausta. Tekninen osuus Google optimoinnista on toki tärkeä, mutta kyse on pienemmästä asiasta kuin yleisesti kuvitellaan. Tekninen Google optimointi yksinään ei tuo minkäänlaisia tuloksia.

Tekninen Google optimointi yksinään ei tuo minkäänlaisia tuloksia.

Jotta Google edes haluaa indeksoida sivusi, se pitää olla teknisesti oikein toteutettu. Ensinnäkin sivun pitää olla oikein tehty jotta Googlen indeksointi robotit voivat indeksoida sisällön.

Ja tietysti loppukäyttäjän kokemus pitää olla positiivinen, eli sivu pitää latautua riittävän nopeasti. Sivun pitää näkyä moitteettomasti kaikilla laitteilla. 2018 muuttuneen Google algoritmin mukaan on tärkeämpää että verkkosivu toimii hyvin mobiililaitteella, tietokoneet ovat tärkeysjärjestyksessä toisena, yksinkertaisesti siitä syystä että Googlea käytetään enemmän mobiililaitteilla kuin tietokoneilla.

Sivuston tekniseen toteutukseen liittyy toki paljon pieniä yksityiskohtia joita ei tässä yhteydessä kuitenkaan ole tarkoitus käydä läpi.

Tässä vaiheessa on tärkeää ymmärtää että sivuston tekninen toteutus on tärkeää Google optimoinnin kannalta. Jos tekninen toteutus ei ole kunnossa, myöskään oikea strategia ja sisällöntuotanto eivät pääse oikeuksiinsa.  Voit ajatella teknistä Google optimointia jonkinlaisena perustana varsinaiselle näkyvyydelle.

Voit ajatella teknistä Google optimointia jonkinlaisena perustana varsinaiselle näkyvyydelle.

Hakusanatutkimus

Ennenkuin Google optimointi voidaan aloittaa, pitää tietää millä hakusanoilla halutaan että verkkosivut näkyvät. Yleisin virhe on, että ilman mitään hakusanatutkimusta yritys kertoo digimarkkinointi toimistolle millä hakusanoilla pitää mainostaa, tai näkyä orgaanisesti.

Hakusanatutkimukseen liittyy paljon asioita, ohessa on lista asioista joita hakusanatutkimuksen vähintään tulisi kertoa:

  • Google hakujen määrä kuukaudessa jokaisella hakusanalla
  • Hakusanavaikeus, eli kuinka vaikeaa on päästä Googlen etusivulle (asteikolla 0-10)
  • Kilpailija-analyysi, eli kilpailijoiden parhaat hakusanat.

Koko Google optimoinnin strategian tulee perustua hakusanatutkimukseen. Ilman hakusanatutkimusta, et pysty tekemään Google optimoinnin strategiaa. Ilman strategiaa et pysty mittaamaan tuloksia. Jossei sinulla ole strategiaa, etkä pysty mittaamaan tuloksia, on koko Google optimointi turhaa touhua.

On täysin turhaa optimoida sivuja seuraavissa tapauksissa:

  1. Hakusana jolle sivusto pyritään optimoimaan, kuukausittaisi hakuja ei ole, tai niitä on todella vähän.
  2. Hakusana on niin vaikea, että et tule näkemään tuloksia seuraavaan kahteen vuoteen.
  3. Hakusanalla ei ole minkäänlaista kaupallista arvoa.

 

Jossei sinulla ole strategiaa, etkä pysty mittaamaan tuloksia, on koko Google optimointi turhaa touhua.

 

Google hakujen määrä on yleensä se ensimmäinen ja tärkein kysymys. Jos tuotteesi on esimerkiksi metsäkone, niin montako kertaa kuukaudessa ihmiset etsivät Googlella sanalla ”metsäkone” tai ”metsäkoneita”, tai ”metsäkoneiden vertailu”, ”metsäkone rahoitus”, ja niin edelleen?

Jotta tiedät mikä edellisistä on paras hakusana niin pitää selvittaa seuraavat asiat:

  • Kuinka monta kuukausittaista hakua jokaisella hakusanalla on?
  • Kuinka vaikeaa on päästä etusivulle kyseisellä hakusanalla?
  • Kuinka kaupallinen hakusana on?

Hakusanan vaikeus. Jos hakusana on kovasti kilpailtu ja siihen liittyen on tuotettu valtavasti hyvää sisältöä, voi olla järkevämää aloittaa Google optimointi helpommista hakusanoista. Helpompi ei tarkoita huonompi. Usein hyvinkin kaupallisilla hakusanoilla on vain vähän kilpailua.

Edellisessä esimerkissä hakusana ”metsäkone rahoitus” on hyvinkin kaupallinen, mutta varmasti huomattavasti helpompi päästä Google optimoinnin avulla etusivulle, kuin sanalla metsäkone. Kun Google optimointi tehdään hyvälle hakusanalle kansainvälisesti usealla kielellä, voi yksi ainoa sisältö artikkeli tuottaa useita laadukkaita liidejä kuukaudessa ympäri maailmaa.

Kun Google optimointi tehdään hyvälle hakusanalle kansainvälisesti usealla kielellä, voi yksi ainoa sisältö artikkeli tuottaa useita laadukkaita liidejä kuukaudessa ympäri maailmaa

Erilaisia vaihtoehtoja potentiaalisen asiakkaan löytämiselle on usein jopa satoja. Hakusanatutkimuksen yhteydessä valitaan parhaat hakusanat juuri sinun tapauksessa.

Jos yritys on pieni ja Google optimointiin käytettävä budjetti on minimaalinen, on syytä valita helppoja hakusanoja, ja niitäkin hyvin rajallinen määrä. Parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla.

Jos käy niin että tuotteellesi ja palvelullesi kaikki hakusanat ovat todella vaikeita koska kilpailua on paljon, silloin on tyypillisesti kaksi vaihtoehtoa:

  1. Kielialueen tai vähintäänkin kohdemarkkinan vaihtaminen. Joku hakusana voi olla mahdoton Yhdysvalloissa, mutta ei UK:ssa. (tämän asian avaaminen on kokonaan oma aihealue)
  2. Asiakassegmentin vaihtaminen. Asiakassegmenttiä vaihdettaessa, hyvä hakusanatkin usein muuttuvat.

Se mikä on Suomessa vaikea hakusana ei välttämättä ole sitä Ruotsissa, Saksassa tai vaikka Espanjassa, ja usein hakumäärät ovat moninkertaisia. Tästä olen nähnyt lukuisia esimerkkejä. Suomalaiset yritykset taistelevat näkyvyydestä samoilla hakusanoilla joita haetaan 200 kertaa kuukaudessa, kun samaa aikaa Saksassa tai Espanjassa näkyminen olisi helpompaa, ja hakumäärä on kymmenkertainen.

Google optimointi kannattaa aina suunnitella kansainvälisesti jos se on mitenkään mahdollista tuotteen näkökulmasta.

Esimerkkinä tästä ”Suomalainen sauna”, jonka Google optimointi Suomessa on hyvinkin vaikeaa, mutta Saksassa ja Espanjassa jossa kuukaisittaisia hakuja on tuhansia, se olisi hyvinkin helppoa.

Eli ei ole järkevää välttämättä Google optimoida ”Suomalainen sauna” suomessa jossa hakuja on vain 250 kertaa kuukaudessa ja kilpailu on kovaa, kun samaa aikaa jossain muussa maassa hakuja on tuhansia ja kilpailua ei ole juuri lainkaan.

Kuva: Google optimointi – esimerkki

Hakusanatutkimuksen tuloksena siis saadaan hyvä käsitys siitä mitä hakusanoja yrityksen kannattaa lähteä optimoimaan ja halutessa voidaan myös tutkia sama kansainvälisesti eri kielillä.

Ajatuksia herättämään:

  • Tiedätkö mitkä ovat sinun verkkosivusi parhaat hakusanat tällä hetkellä?
  • Onko Google optimoinnin strategia olemassa, ja menettekö tasaisesti kohti maalia?
  • Kasvaako verkosta tulevien yhteydenottojen määrä tasaisesti?
  • Onko yhteydenotot laadukkaita?

Jos joku edellisistä epäilyttää, ota rohkeasti yhteyttä, pystymme auttamaan.

Google optimointi ja sisältöstrategia

Jos pitäisi valita yksi google optimoinnin tukipilari joka voi seistä myös yksinään, se on sisältöstrategia (olettaen että sisältöä tuotetaan sisältöstrategian mukaisesti).

Sisällöntuotanto on lähes kaikissa yrityksissä pullonkaula ja jollain tavalla vaikeaa tai hidasta. Sisältöstrategia varmistaa, että kaikki tuotettu sisältö tuotetaan tehokkaasti kasvattamaan yrityksen myyntiä.

Sisältöstrategia varmistaa, että kaikki tuotettu sisältö tuotetaan tehokkaasti kasvattamaan yrityksen myyntiä

Sisällöntuotannossa pitäisi aina kysyä kolme asiaa jokaisen tuotettavan blog -artikkelin kohdalla:

  1. Tähtääkö tämä artikkeli sellaiseen hakusanaan jolla on hakuja joka kuukausi?
  2. Onko tämä sellainen artikkeli joka auttaa yrityksen myyntiä heidän työssään?
  3. Pystynkö tuottamaan parempaa sisältöä kuin kilpailijat tuottavat samasta aiheesta?

Jos vastaus kaikkiin edellämainittuihin kysymyksiin on KYLLÄ, kannattaa sisältö tuottaa.

Kun yritys tuottaa hyvää ja relevanttia sisältö on pullat jo hyvin uunissa. Hyvä sisältö tarkoittaa että sillä on potentaaliselle asiakkalle lisäarvoa. Google optimointi pitkällä tähtäimellä on nimenomaan analyyttistä arvokkaan sisällön tuottamista.

Google optimointi pitkällä tähtäimellä on nimenomaan analyyttistä arvokkaan sisällön tuottamista.

 

Google optimointi ja ostoprosessi

Hyvin suunniteltu sisältö vastaa asiakkaan kysymyksiin koko ostoprosessin ajan. Jos samanaikaisesti jokainen sisältö tehdään Google optimoinnin analytiikkaan perustuvan sisältöstrategian mukaan, on Google näkyvyyden voittaja ja myynnin kasvattaja löytynyt!

Kun Google optimointi rakennetaan tukemaan asiakkaan osto prosessia, löytää asiakas yrityksesi useita kertoja ostoprosessinsa aikana. Luottamus kasvaa jokaisen näkymisen seurauksena. Google optimointi on myös luottamuksen rakentamista.

Google optimointi on myös luottamuksen rakentamista.

 

Tiedätkö mikä sisältö sinun verkkosivuillasi houkuttelee eniten uusia asiakkaita? Miksi?

Google optimointi raportointi

Google optimoinnin raportti sisältää tarkan kuvauksen siitä miten verkkosivun sijoitukset ovat muuttunet eri hakusanoilla, eri maissa.

Seuraava kuva esittää geneerisempää raporttia siitä miten erään yrityksen Google optimointi on saanut aikaan liikenteen kasvun viimeisen vuoden aikana.

Kuten kuvasta näkyy, kyseisen yrityksen verkkosivun liikenne on kasvanut lähes nollasta lähes 3.000:een kävijään kuukaudessa. (Kyseessä on erään asiakkaan liikenne Etelä-Amerikasta)

Google optimointi raportti

Google optimoinnin hinta

Google optimoinnin hinta määräytyy pääasiassa seuraavista seikoista:

  • Kuinka monella hakusanalla halutaan päästä Googlen etusivulle.
  • Kuinka vaikeita hakusanat on (kuinka paljon kilpailua)
  • Kuinka nopeasti halutaan päästä tuloksissa ylös.

Käytännössä, jos tehdään Google optimointia esimerkiksi kotimaassa ja Suomeksi, ja hakusanat eivät ole vaikeita, tuloksia syntyy jo 800-1.200 Eur/kk panostuksella, riippuen vaikeustasosta. Tämä hintataso voi sisältää Analyysin, teknisen optimoinnin ja sisältöstrategian, mutta ei sisällä vielä sisällöntuotantoa.

Google näkyvyyden kokonaiskustannus on helposti n. 2.500 – 3.000Eur luokkaa (sisältää SEO sisällöntuotantoa).

Ylärajaa ei käytännössä ole, isolla verkkokaupalla saattaa olla helposti 50-100 työntekijää keskittymässä täyspäiväisesti Google optimointiin. Kyse ei ole itse asiassa kustannuksesta vaan sijoituksesta yrityksen liiketoimintaan. Google näkyvys tuottaa myyntiä vuosiksi eteenpäin.

 

Miten nopeasti Google optimointi tuottaa tuloksia?

Tuloksia alkaa syntymään hyvin nopeasti siitä hetkestä kun ensimmäiset sisällöt ovaverkkosivullasi. Tulosten näkyminen riippuu hyvinkin monesta eri asiasta.

Muista kolme peruspilaria jotka on kaikki oltava kunnossa:

  • Sisältö
  • Verkkosivun tekninen toteutus
  • Hakusanat

Kun kaikki kolme pilaria ovat kunnossa, voi tuloksia näkyä muutamassa viikossa, joskus tuloksia voi joutua odottamaan 6kk, tämä riippuu taas monesta asiasta kuten:

  • Kuinka paljon sivullasi on jo orgaanisia hakusanoja?
  • Kuinka paljon Google optimoinnin ammattilainen käyttää aikaa sivujesi kanssa?
  • Kuinka ahkerasti jaat uutta sisältöä ja kenelle?
  • Jakaako ihmiset sisältöäsi eteenpäin?
  • Ovatko ihmiset sivullasi kauan vai lähtevätkö he heti pois?

Googlen algoritmissa on yli 200 muuttujaa (Googlen mukaan), ja kukaan ei 100%:sti voi tietää miten sivujen ranking toimii. Algoritmi päivittyy usein, joten sitä ei voi nyt eikä tulevaisuudesssa opiskella koulussa.

Google optimoinnoin ammattilaiset ovat ammatilaisia koska he opiskelevat omia ja muiden kokemuksia, sekä tutkivat Google analytiikkaa ja parhaita käytäntöjä päivittäin.

 

Google optimoinnin merkitys liiketoiminnan kasvulle

Kuten kaikissa markkinoinnin investoinneissa, myös Google optimoinnissa pitää laskea investoinnille ROI (Return Of Investment).

Google optimoinnin ROI:sta löytyy syvällisempi artikkeli, joka saattaa olla sinulle hyvinkin mielenkiintoinen jos yrität perustella itsellesi tai esimiehellesi ammattimaista Google optimointia.

Minun henkilökohtainen kokemus on että Google optimoinnin ROI on lähes kaikissa tapauksissa erittäin positiivinen. Parasta on se että Google optimoinnin investoinnit ovat kokoajan erittäin hallittavissa, optimoitavissa ja tarvittaessa nopeasti lopetettavissa, tai myöskin skaalattavissa ylöspäin kun tilanne sitä vaatii.

 

Yhteenveto

 

Google optimointi kaikessa yksinkertaisuudessaan tarkoittaa seuraavanlaista, hyvin yksinkertaista analyyttistä prosessia:

 

  1. Teknisen toteutuksen analysointi ja testaus
  2. Avainsanatutkimus, eli mitä potentiaaliset asiakkaat etsivät kotimaassa tai kansainvälisesti?
  3. Kilpailu vs. Resurssit, eli mihin hakuihin minun yritykselläni on mahdollisuus tuottaa paras mahdollinen sisältö?
  4. Sisältöstrategia ja sisällöntuotanto.

 

Huomaa että Google optimoinnissa kyseessä on prosessi, ei projekti. Kun ensimmäinen kierros on menty, alkaa seuraava. Ja niin edelleen.

Jossain vaiheessa kilpailija menee ohitsemme, jossain vaiheessa olemme edistyneet niin että voimme hakea vaikeampia hakusanoja.

Hakukoneoptimointi on itse asiassa hyvin samanluonteista kuin perinteinen myyntityö.

Jokainen kokenut myyjä haluaa olla potentiaalisten asiakkaiden kanssa tekemisissä mahdollisimman paljon.

Kokenut myyjä tietää että aina ei tarvitse olla mitään myymässä, kunhan keskusteluyhteys säilyy kokoajan ja pysytään potentiaalisen asiakkaan mielessä positiivisella tavalla niin kun asiaskas on valmis ostamaan, hän osaa kyllä itse kysyä.

Aivan kuten perinteisessä myynnissä myös Google optimoinnissa pienen yrityksen on vaikea myydä isolle yritykselle (vaikea hakusana). On helpompaa myydä ensin toiselle pienelle tai keskisuurelle, ja seuraavaksi havitella vähän isompaa saalista – ja niin edelleen.

Google optimoinnissa on kyse vähän samanlaisesta ilmiöstä. Pienen yrityksen pienillä resursseilla on vaikea päästä Googlen etusivulle. Ensin on parempi valita helpompia niin sanottua long tail hakusanoja, jonka jälkeen voidaan käydä käsiksi isompiin, vaikeampiin hakusanoihin.

 

Esimerkkejä Google optimoinnista

Oli tavoiteesi kansainvälinen myynti tai myynnin kasvattaminen Suomessa, Google optimointi tuottaa tuloksia.

En voi mainita yrityksien nimiä julkisesti mutta ota yhteyttä niin voin lähettää kuvauksen esimerkiksi seuraavista projekteista:

Case: Market Entry Espanjasta Suomeen

Yrityksen liikevaihto uudessa maassa kasvatetaan alle vuodessa 0eur – 200keur. 100%:sti kansainvälistä myyntiä. Kaikki soittamatta yhtäkään puhelua, tai lähettämättä yhtäkään sähköpostia.

Case: Market Entry Suomesta Etelä-Amerikkaan

Toinen esimerkki 250keur liikevaihtoa tekevästä yrityksestä (2016) joka tuplaa liikevaihtonsa jo kolmatta kertaa: 500k (2017), 1Meur (2018). Ei yhtäkään kylmäsoittoa, ei yhtäkään kylmää sähköpostia. Sisällöntuotantoa ja hakukoneoptimointia.

Case: B2B Suomessa

Rakennustuotteiden maahantuoja jota kukaan ei tuntenut. Kuusi vuotta 800k – 900k liikevaihto. 4kk projektin aloittamisesta tilauskanta 600k. 12kk projektin aloittamisesta pullonkaula on toimitukset, liikevaihto nousee 2018 n. 35%. Investointi kasvuun (SEO/SEM): 1.500eur/kk

 

 

Tags: Digitaalinen, Hakukoneoptimointi, Markkinointi

Kiinnostuitko? Jätä soittopyyntö

    Vastaavat artikkelit
    Tehokas myyntiprosessi ja sen jatkuva kehittäminen
    Mikä on laadukas liidi ja miten liidejä hankitaan tehokkaasti?
    Valikko
    × How can I help you?