LinkedIn-mainonta

Strateginen LinkedIn mainonta

LinkedIn tarjoaa mahdollisuuden tehdä kohdennettua mainontaa erittäin tarkasti rajatulle asiakassegmentille. LinkedInillä on maailmanlaajuisesti yli 660 miljoonaa käyttäjää, joista merkittävä osa kirjautuu palveluun säännöllisesti.

Vaikka asiakassegmentille kohdennettu näkyvyys ei täysin takaa asiakkaan ostovalmiutta (vertaa Hakukonenäkyvyys), on se silti tehokas vaihtoehto monessa tilanteessa. LinkedIn voi olla tehokas vaihtoehto silloin, kun tuotteeseen tai palveluun tehtäviä hakuja on erityisen vähän, tai tuote on niin uusi että sitä ei osata vielä etsiä.

Miksi LinkedIn on tehokas tapa mainostaa?

 • LinkedIn InMail-mainonnassa viesteilläsi on korkea avausprosentti
   LinkedIn-käyttäjien postilaatikkoon läheteyistä personoiduista mainosviesteistä avataan tyypillisesti yli 50%. Ainakin jos tiedetään mitä tehdään.
 • Mainonta on ketterää
  Monitoroimme jatkuvasti kampanjoitasi, ja keräämme dataa saavutetuista tuloksista. Kerätyn datan perusteella tehdään jatkuvasti pieniä parannuksia. Näin kampanjoiden tulokset paranevat jatkuvasti.
 • Voit mainostaa uusi tuotteitasi, joita kukaan ei vielä osaa etsiä
  Jos haluat kertoa tarkasti rajatulle asiakassegmentille uudesta tuotteestasi tai palvelustasi, tarkasti kohdennettu LinkedIn-mainonta voi olla erinomainen vaihtoehto.
 • Hallitset mediakustannuksiasi
  Kun näet että mainonta on kannattavaa, eli jos sijoitat mainontaan yhden euron ja saat takaisin 3 euroa, on mainonnan tuottoprosentti: 300%. (3eur / 1 eur), voit alkaa sijoittamaan mainontaan suurempia summia.

Linkedin-mainonta vs. Google Search mainonta

Teemme sekä LinkedIN, että Google Search mainontaa. Molemmilla tekniikoilla on oma paikkansa, se kumpaa käytetään, on osa mainostamisen strategiaa ja suunnitellaan aina tapauskohtaisesti. Erittäin pienen B2B niche segmentin ollessa kyseessä, käytetään normaalisti hakusana- eli Search -mainontaa. Jos tuotetta tai palvelua ei osata vielä etsiä Googlesta, tai kilpailu etusivun paikoista on erityisen kovaa, saattaa LinedIn-mainonta olla paras vaihtoehto.

 • Google Search, eli hakusanamainonta
  Mainostetaan verkkosivua sen perusteella mitä potentiaalinen asiakas kirjoittaa hakukenttään. Mainos näkyy juuri oikeaan aikaan, silloin kun hakija on jo ostamassa jotain.
 • LinkedIn-mainonta
  Mainostetaan sen perusteella mikä potentiaalista asiakasta kiinnostaa, millä alalla hän työskentelee, mikä on työnimike, senioriteetti, työkokemus jne. Ostoaikeesta ei ole varmuutta. Toisaalta voidaan mainostaa myös sellaisille asiakkaille, jotka tarvitsevat apuasi, mutta eivät vain vielä tiedä sitä.

Esimerkkejä projekteista, joissa LinkedIn-mainonta on tehokasta:

Linkedin-mainonta sopii monenlaiseen tilanteeeen. Erityisen hyvin se toimii tilanteissa, kun myytävä tuote on uusi tai erityisen ajankohtainen. Alla muutama esimerkki tyypillisestä projektista:

 • Myynnin hitrate on noussut erityisen korkeaksi
  Teillä on tuote jonka asiakas haluaa lähes poikkeuksetta ostaa, kun vain pääsee myyjän kanssa kasvotusten. Täytyisi vain saada ne tiettyjen yritysten tietyt päättäjät tietoisiksi tarjoamastanne lisäarvosta. Voimme auttaa!
 • Markkinassa on tapahtunut teille suotuinen muutos
  Jokin asia maailman taloudessa, uusissa säännöksissä tai regluaatioissa saa aikaan sen, että tarjoamanne on asiakkaalle erityisen ajankohtainen. Haluatte päästä oikeiden päättäjien ”short listille”, tai mukaan tarjouskilpailuun. Hoituu!
 • Orgaaniset Linkedin-postauksenne keräävät paljon huomiota oikealta kohderyhmältä.
  Jos yritystilinne kautta julkaistut orgaaniset postaukset keräävät paljon tykkäyksiä potentiaalisilta asiakkailta, kannattaa postauksia levittää myös laajemmalle mainostamisen keinoin. Orgaanisista julkaisuista saadaan arvokasta dataa, jota voidaan käyttää sisältöjen suunnittelussa sekä kohderyhmän valinnassa.

Kiinnostuitko Strategisesta Linkedin-mainonnasta?

Valikko
× How can I help you?