AjankohtaistaHakukoneoptimointimarket entryMarkkinointi

Market Entry Strategia esimerkki – Hakukoneoptimoitu sisällöntuotanto

Hakukoneoptimoitu sisällöntuotanto on loistava taktiikka osana market entry strategiaa. Tutkimusten mukaan keskimääräinen hakukoneoptimoidun sisällöntuotannon ROI on jopa 800-1000%. Google näkyvyys osana Market entry strategaa on erinomainen ja pitkäkantoinen sijoitus.

Esittelen kaksi esimerkkiä. Ensimmäinen on Belgialainen keittönvalmistaja joka halusi kasvattaa fyysisten liikkeiden kävijämäärää sekä tapaamisten varauksia verkkosivun kautta. Tapaamisten varaajista 70% tulee paikalle, ja 30% heistä päätyy ostamaan keskimäärin 8.000EUR keittiön. Google näkyvyys tuottaa noin 80% kaikista tapaamisista.

6kk aikana tuotettu hakukoneoptimoitu sisältö on tähän mennessä kasvattanut orgaanista liikennettä 2.300 kävijällä/kk. Kun sisältöstrategia ja hakusanat on oikein valittu, kävijät suunnittelevat keittiön ostamista juuri nyt. Näistä 2.300:sta kävijästä,  14 päätyy ostamaan keittiön jo seuraavaan 2kk aikana (suoraa myyntiä siis 15*8.000EUR = 120.000EUR/kk ), ja loput tietysti muistavat jatkossa keittiönvalmistajan nimen, eli brändin tunnettuus paranee jatkuvasti.

hakukoneoptimoitu sisallontuotanto market entry

6kk Hakukoneoptimoitua sisällöntuotantoa kasvatti liikennettä 90%

 

Alla oleva kuvaaja esittää tämän keittiöitä myyvän yrityksen orgaanista verkkoliikennettä. On normaalia että tulokset alkavat näkyä noin 6-7kk kohdalla. Jos kilpailu on kovaa, aikaa voi mennä enemmän. Jos kilpailua ei juuri ole, jo 2-3kk saattaa riittää.

Kyseisessä tapauksessa lopussa näkyvä piikki ylöspäin on mahdollista ja tyypillistä, kun hakukoneoptimoitua sisällöntuotantoa tehdään yhteistyössä, oikealla strategialla ja pitkäjänteisesti. Tuo piikki edustaa yli miljoonan euron liikevaihtoa vuodessa. Kokonaisinvestointi sisällöntuotantoon on ollut noin 35.000eur, joka edustaa koko market entry budjetissa alle 10% murto-osaa.

market entry hakukoneoptimoitu sisällöntuotanto

Tuloksellista hakukoneoptimoitua sisällöntuotantoa tehdään yhteistyössä, oikealla strategialla ja pitkäjänteisesti!

Ensimmäisestä esimerkistä on syytä myös huomata, että hakukoneoptimoitu sisältö tuottaa eniten liikennettä noin 18-24kk sisällön julkaisusta. On turvallista sanoa että edellä nähty tulos tulee parantumaan n. 300-400% seuraavan 12kk aikana. On täysin realistista sanoa että sijoittamalla 35.000EUR hakukoneoptimoituun sisällöntuotantoon (oikealla strategialla ja kielialueella), voidaan saada aikaan miljoonien eurojen vuosimyynti uudessa markkinassa. Tässä on otettu huomioon vain suora uusmyynti, samalla yrityksen brändin tunnettuus kasvaa.

Market-entry & sisällöntuotanto – esimerkki #2

Toinen esimerkki on espanjalainen kiinteistönvälitystoimisto, joka halusi parantaa näkyvyyttä Espanjassa sekä löytää uusia asiakkaita Pohjois-Amerikasta. Ihmisiä jotka suunnittelevat parasta aikaa asunnon ostamista Espanjasta.

Strategisesti oikein suunniteltu sekä hakukoneoptimoitu sisällöntuotanto sekä englanniksi että espanjaksi, on siis avainasemassa. Kyseessä on siis näkyvyyden vahvistaminen espanjassa, sekä market entry amerikan markkinoille.

Tulokset

Tulokset saavutettiin tekemällä Pohjois-Amerikan sekä Espanjan sisältöstrategiat toisistaan riipppumattomaksi.

Kuudessa kuukaudessa nostimme Pohjois-Amerikasta tulevan orgaanisen liikenteen nollasta nin 450:een kävijään (kaikki suunnittelevat asunnon ostoa Espanjasta), sekä Espanjan liikenteen kasvamaan noin. 50%. Tulokset puhtaasti hakukoneoptimoidulla strategisella sisällöntuotannolla.

kansainvalinen seo sisallontuotanto

Rahassa mitattuna, investointi on ollut 15.000EUR, uusia yhteydenottoja tulee noin 25kpl/kk. Heistä arviolta 5 päätyy ostamaan asunnon kyseessä olevalta kiinteistövälittäjältä, ja kun asunnon keskihinta on 300.000EUR ja välityspalkkio 3%, niin liikevaihtoa kyseinen projekti tällä hetkellä tuottaa noin 45.000EUR/kk, eli 540.000EUR vuodessa. Tämä tulos tulee merkittävästi parantumaan seuraavan 1-2 vuoden aikana.

Valitut hakusanat joilla pohjois-amerikassa näymme ja jotka tuottavat kyseistä liikevaihtoa ovat asiakkaan näkökulmasta erittäin olennaisia strategisia asioita, joita emme ikävä kyllä voi julkisesti paljastaa.

Ota yhteyttä jos haluat näkyä

Teemme hakukoneoptimoitua sisältöä useilla eri kielillä, hyviä referenssejä on useilta eri markkinoilta. Ota yhteyttä ja kysy lisää jo haluat näkyä.

Janne Sivula: SEO, SEM, Sisällöntuotanto : LinkedIN

 

Tags: Ajankohtaista, Hakukoneoptimointi, market entry, Markkinointi

Kiinnostuitko? Jätä soittopyyntö

    Vastaavat artikkelit
    Miksi hakukoneoptimointi eli SEO on yritykselle niin tärkeää? (13 faktaa)
    Hakukoneoptimointi (SEO) vs. Hakukone markkinointi (SEM) – Kumpaan satsata?
    Valikko
    × How can I help you?