Myyntistrategia

Kansainvälinen myynti on yhteistyötä!

Kansainvälinen myynti on monella tavalla erilaista kuin kotimaan myynti. Asiakkaat ovat kaukana, he ovat eri kulttuurien edustajia, ja heidän yhteystietonsa hyvin harvoin löytyvät yritysten verkkosivuilta. Tämän päivän tehokas kansainvälinen myynti vaatii laadukasta digimarkkinointia ja digitaaliseen myyntiin viritettyä markkinointi ja myyntikoneistoa.

Vielä 10 vuotta sitten myyntityö perustui usein henkilökohtaisiin suhteisiin ja verkostoihin. Tämän päivän kansainvälinen myynti EI.

Tämän päivän kansainvälinen myynti perustuu myynnin strategiaan, digitaaliseen markkinointiin, sekä laadukkaaseen, myynnilliseen sisältöön.

Myynnin ja markkinoinnin yhteistyö

Joko markkinointi osallistuu myyntipalavereihin, tai myyjät osallistuvat Google kampanjoiden suunnitteluun. Pääasia on että myynnin ja markkinoinnin välissä ei ole minkäänlaista kommunikaatio katkosta.

Kohdemarkkinan valinta

Kohdemarkkinan valinta ei välttämättä ole edes pakollista. Valinta voidaan tehdä kysynnän perusteella. Voidaan lanseerata kansainvälisiä Google kampanjoita, ja jo muutamassa kuukaudessa tiedät mistä markkinasta saat laadukkaimpia liidejä. Markkinaa ei välttämättä tarvitse etukäteen sen tarkemmin valita. Me mainostamme useiden asiakkaidemme tuotteita jopa 5-6:lla eri kielialueella, usein mukana on Saksa, Ruotsi, Englanti, Ranska ja Espanja (Etelä-Amerikka). Liidejä tulee kaikilta kielialueilta, ja halukkaille tietysti myydään.

Laadukkaiden hakusanatutkimusten (mitä potentiaaliset asiakkaat Googlailevat missäkin maassa?) sekä digitaalisen markkinoinnin laadukas osaaminen on prospektointivaiheessa tärkeää. Tämä on osa-alue jonka me usein teemme asiakkaillemme heidän puolesta.

Kulttuurierot

Saksalaiselle myydään eri tavalla kuin Espanjalaiselle. Eurooppalaiselle eri tavalla kuin Aasialaiselle tai Etelä-Amerikkalaiselle. Kun myyjä ymmärtää ostajien erilaisia kulttuurillisia lähtökohtia, on myyminen huomattavasti helpompaa. Jossain maassa on suorastaan pakko käyttää paikallisia jakelijoita, kun taas toisella alueella se voi olla todella huono idea. Potentiaaliset ostajat saattavat haluta nimenomaan ostaa suoraan valmistajalta.

Kansainvälisen myynnin suppilo

Kansainvälisessä myynnissä on erittäin olennaista se kuinka pitkälle myyntisuppilossa päästään ilman matkustamista. Mitä nopeammin joudutaan matkustamaan, sitä hitaampaa myynti on, ja myynnin skaalaaminen vaikeutuu olennaisesti. Hyvin suunniteltu myyntiprosesi, laadukas digitaalinen markkinointi ja laadukas sisältö on kolme tärkeää asiaa jotka auttavat pääsemään asiakkaan kanssa myyntisuppilossa mahdollisimman pitkälle lähtemättä paikan päälle. Parhaimmillaan matkustaminen voidaan kokonaan välttää.

Kolme tärkeää asiaa kansainvälisen myyntisuppilon optimoinnissa:

 1. Laadukas digitaalinen markkoinointi
 2. Laadukas, lisäarvoa asiakkaalle tuottava sisältö
 3. Hyvin suunniteltu myyntiprosessi

Meidän rooli yrityksissä on usein kansainvälinen digitaalinen liidin generointi sekä myynnillisen sisällön tuotanto yhdessä yrityksen myynnin kanssa

Tehdään kansainvälistä myyntiä yhdessä

Olemme monen tunnetun suomalaisen kansainvälisen yrityksen myynnin strategian suunnittelussa ja toteutuksessa mukana. Riippuen tilanteesta ja tarpeesta voimme olla mukana pienellä tai suurella panostuksella. B2B myynnin strategia, laadukas kansainvälinen B2B liidien generointi sekä myyvän sisällön suunnittelu on meidän ehdotonta ydinosaamista. Erityismaininnan asiakkailtamme saamme tyypillisesti monipuolisuudesta. Olemme mukana myyntisuppilon alusta loppuun.

Janne Sivula

Tel. +358 40 779 3251

https://www.linkedin.com/in/jannesivula/

 

Tags: Myynti, strategia

Kiinnostuitko? Jätä soittopyyntö

  Vastaavat artikkelit
  Markkinointibudjetti (zero based budgeting), ja miten se voi auttaa sinua?
  Hakusanatutkimus – Mikä se on ja mitä se kertoo (esimerkki)
  Valikko
  × How can I help you?